Friday, September 09, 2005

Tonight's Dinner

Pannenkoek Mix ('cause Dutch pannenkoeken are good)

Pannenkoeken
Benodigdheden: 1 pak pannenkoekmix, 2 eieren, 8 dl melk, boter of olie, snufje zout. (Neem voor flesjes ca. 1 dl extra melk.)

Bereiden: doe de inhoud van dit pak in een kom en voeg al roerende 4 dl melk toe. (I only understand "melk" here (for milk...I'm a genius)) Klop de eieren een voor een door het beslag. Voeg al roerende de resterende melk en het zout toe (oops, I forgot about the zout), tot een glad beslag ontstaat. Verhit een klontje (anything with a -je ending means "a little" or "small") boter of wat olie in de koekenpan (I don't have one spefically for koeken) en laat het beslag dun uitlopen. (What? "lopen" means "walk".) Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin. (I like mine darkbruin, though.)

Bak ook eens ham, slami, kaas, of vruchten zoals rozijnen, kersen, appel, banaan of ananas mee. Serveer de pannenkoeken met witte en bruin basterd suiker (what?!?!), jam, stroop, honing, boter of slagroom. (We like boter en stroop, thank you very much.)

For even more fun, copy this into the link at "Survival 101" to the right and click "free translation". I particularly like the phrase "until a slippery possession arises". Whatever that means...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home